Welcome to Technology Trends

Providing technology buying information for more than 10 million IT and business executives.

Home >> Resources Dutch >> 2024: Een jaar van groei en veerkracht?

Trends en Voorspellingen voor de Voedings- en Dranken Sector 2024 in Nederland en België


De voedings- en drankenindustrie staat voor verschillende uitdagingen in 2024, waaronder stijgende inflatie, hogere operationele kosten, veranderende consumentenvoorkeuren, milieuproblemen en klimaatverandering, en stijgende inflatie/materiaalprijzen. Meer dan 100 voedings- en drankenproducenten en distributeurs in Nederland en België zijn ondervraagd. 72% van deze organisaties hebben een groeimindset, waarbij ze verwachten in 2023 meer inkomsten te genereren dan in de voorgaande 12 maanden. De sector is sinds 2019 niet meer 'normaal', wat heeft geleid tot instabiliteit. Marktleiders implementeren nu initiatieven om groei te stimuleren in een onzekere omgeving.

Groeimindset in de Voedings- en Drankenindustrie

  • De 'survival of the fittest'-situatie is een uitdaging voor voedings- en drankenbedrijven, die zich moeten aanpassen aan marktomstandigheden of het risico lopen van stagnatie.
  • Automatisering is cruciaal voor het aanpakken van groeigaten, waarbij 78% van de bedrijven betrokken is bij een digitaal transformatieproces.
  • Automatisering heeft een aanzienlijke invloed op de bedrijfsefficiëntie en omzet.
  • Bedrijven die productlevenscyclusbeheer (PLM)-software gebruiken, verwachten een groei van 31% in 2023 ten opzichte van die met handmatige processen.
  • ERP-software (Enterprise Resource Planning) wordt verwacht 28% hogere winsten op te leveren dan bedrijven zonder geautomatiseerde activiteiten.

I will receive information, tips, and offers about Office and other Aptean products and services. Privacy Statement.

White Paper from Aptean

Get your free copy now!

* - marks a required field

Answer the following questions about your organization below:


By clicking DOWNLOAD button you agree to our Terms of Use. We take your privacy seriously.